Това увери Антоанета Цонева от Продължаваме Промяната-Демократична България в ефира на БНТ. Посещението

...
Това увери Антоанета Цонева от Продължаваме Промяната-Демократична България в ефира на БНТ. Посещението
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Ние сме страна с огромно значение за защитата на независимостта на Украйна

Това увери Антоанета Цонева от „ Продължаваме Промяната ”-„ Демократична България ” в ефира на Българска национална телевизия.

 

„ Посещението на Володимир Зеленски показва, че България фактически оказва помощ доста на защитата на Украйна. Ние сме страна с голямо значение за изпращането на муниции за отбраната на независимостта на нападната страна ”, добави тя.

 

По мотив какво следва да изпратим на Украйна, тя съобщи: „ Доколкото разбрах министър Тагарев е споделил всичко, без самолети. Няма да има проблем институциите да бъдат транспарантни и да е ясно какво ние предоставяме на Украйна. Решително показахме на целия свят, че сме страна с доста огромен принос за отбраната на Украйна. ”

 

„ Решението е да стартират договаряния за продажбата на реактори от АЕЦ „ Белене ” на Украйна. Решението е в посока на това да не продаваме реакторите на цена, по-ниска от тази, на която сме ги придобили. Проектът „ Белене ” е корупционен, той е инструмент за въздействие върху енергетиката у нас. Няма вложители за този план ”, акцентира тя.

 

На въпрос дали Зеленски скрепи евроатлантическото болшинство, тя счита, че той няма отношение към вътрешнополитическата ни конюнктура. Когато нямаш солидно болшинство.

 

„ Ще има динамичност, ще се обнови съставът на конституционната комисия. Пеевски напуща, той направи своето изказване. Ще бъдат показани плановете на политическите сили ”, разяснява тя констиуционната промяна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР